Premiérka ministrov spomínaných v Gorile neodvolá

NETKY.SK • 3 Február 2012, 08:06 • 2 min
Premiérka ministrov spomínaných v Gorile neodvolá

Premiérka ministrov spomínaných v Gorile neodvolá - Politika Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová (SDKÚ-DS) výzve organizátorov protestu Gorila, aby ihneď odvolala z funkcií ministra financií Ivana Mikloša (SDKÚ-DS), šéfa slovenskej diplomacie Mikuláša Dz

slovakia

left justify in out

img

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová (SDKÚ-DS) výzve organizátorov protestu Gorila, aby ihneď odvolala z funkcií ministra financií Ivana Mikloša (SDKÚ-DS), šéfa slovenskej diplomacie Mikuláša Dzurindu (SDKÚ-DS) a podpredsedu vlády Rudolfa Chmela (Most-Híd) pre podozrenia o ich prepojení na investičnú skupinu Penta, nevyhovie. Vyplýva to z jej dnešných vyjadrení, ktoré poskytla médiám.
      "Veď o pár týždňov sa môžu občania zodpovedne rozhodnúť. Predkladatelia výzvy si možno neuvedomujú fakt, že vláde bola vyslovená nedôvera, má oklieštené kompetencie a nie je možné vymenúvať už nových ľudí na jednotlivé rezorty. Preto aj z toho hľadiska časového limitu si myslím, že majú šancu rozhodnúť vo voľbách," odkázala organizátorom.
      Samotných protestujúcich ľudí, ktorí chystajú ďalšiu akciu v piatok (3.2.), však chápe. "Pre pocit spravodlivosti je nesmierne dôležité, aby kauzy a podozrenia boli nielen vyšetrované, ale aj vyšetrené a vinníci potrestaní. Pravdou je, že ťažko navodíte dôveru, keď za drobný prehrešok je okamžite bežný občan stíhaný a za veľké akosi nie. Nie je možné, aby som vám ukradla auto, vyšetrí sa to, ja sa za to ospravedlním, ale auto si nechám. Takto to fungovať nemôže," upozornila s tým, že tak, ako sú nečestní, sú aj čestní politici a "ocitnúť sa v jednom vreci nie je práve príjemný zážitok".
      Podľa Radičovej slov ak nebudú vyšetrovacie orgány a súdnictvo plne funkčné, ak nebudeme dôslední a spravodliví, tak chápe, že sú občania nespokojní. "Zajtra budem verejnosť informovať o tom, ktoré problémové podozrivé predaje alebo obstarávania v akom štádiu vyšetrovania sú, kde to viazne a kde už je to v štádiu obvinenia," dodala.
      Organizátori protestného pochodu Gorila tiež žiadajú, aby zo svojich funkcií odstúpili predseda parlamentu Pavol Hrušovský (KDH) a podpredsedovia NR SR Béla Bugár (Most-Híd) a Robert Fico (Smer-SD). Odstúpiť by podľa nich mali aj ďalší nominanti v štátnych podnikoch, ktorí sú spájaní s touto kauzou. Kandidáti do NR SR, ktorých mená sa spomínajú v spisoch Gorila, by mali opustiť predvolebné kandidátky strán. Jedinou možnosťou, ako môžu títo ľudia zotrvať na svojich postoch, je absolvovanie výpovede na detektore lži, pričom organizátori žiadajú aj zverejnenie prepisu otázok takýchto vypočúvaní.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies