Premiérka Mayová vyzvala ministrov na spoluprácu pri presadzovaní brexitu

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 19:20 • 2 min
Premiérka Mayová vyzvala ministrov na spoluprácu pri presadzovaní brexitu

LONDÝN - Nová britská premiérka Theresa Mayová dnes na prvom zasadnutí svojej vlády vyzvala všetkých ministrov, aby úzko spolupracovali v záujme zaistenia bezproblémového odchodu Británie z Európskej únie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Mayová, ktorá pred referendom nebola zástankyňou odchodu z únie, zverila významné posty v novej britskej vláde vrátane ministerstva zahraničia práve jeho stúpencom. Brexit však pred referendom aj napriek tomu podporovala len menej ako tretina členov súčasného kabinetu, pripomína Reuters.

 

Mayová dnes podľa slov svojej hovorkyne ministrom odkázala, že úlohou každého člena vlády bude zaistiť, aby boli britskí občania oboznámení s výhodami odchodu z EÚ ako aj novými príležitosťami pre krajinu.

 

"Brexit znamená brexit a my ho spravíme úspešným, a to tak, že pre Spojené kráľovstvo vytvoríme vo svete novú rolu," uviedla ďalej Mayová. "Nebudeme však vládou, ktorú vymedzil len brexit, ale aj vládou vymedzenou sociálnymi reformami, ktoré vykonáme," dodala nová britská premiérka, ktorej úvodnú reč členovia kabinetu uznanlivo privítali tradičným búchaním po stole.

 

Mayová sa dnes stretla aj s americkým ministrom zahraničných vecí Johnom Kerrym, ktorého prijala vo svojej rezidencii na Downing Street č. 10. Dvojica viedla podľa hovorcu amerického rezortu diplomacie "zásadnú diskusiu ohľadne osobitého americko-britského vzťahu" a dôležitosti "silného partnerstva".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies