Premiérka Mayová navštívila zranených z londýnskeho útoku

NETKY.SK • 4 Jún 2017, 18:23 • 2 min
Premiérka Mayová navštívila zranených z londýnskeho útoku

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová dnes súkromne navštívila v nemocnici King's College Hospital niekoľko zranených zo sobotňajšieho teroristického útoku v Londýne.

slovakia

left justify in out

V tomto zdravotníckom zariadení je hospitalizovaných 14 z celkovo 48 ľudí, ktorí utrpeli pri útoku zranenia rozličného rozsahu. Podľa Národnej zdravotníckej služby (NHS) sa 21 z týchto obetí nachádza stále v kritickom stave. Zranení sú hospitalizovaní v celkovo piatich londýnskych nemocniciach, informuje spravodajská stanica BBC.

 

Siedmi ľudia besnenie islamských extrémistov v centrálnej časti Londýna neprežilo. Medzi mŕtvymi je aj jeden Kanaďan, potvrdil dnes vo vyhlásení kanadský premiér Justin Trudeau, ktorý zároveň vyjadril ľútosť pozostalým. Dodal, že jeho krajina ostro odsudzuje tento "nezmyselný" útok a stojí po boku britského ľudu.

 

Kanadská vláda podľa neho nezverejní identitu tohto človeka, berúc ohľad na jeho rodinu. Identita všetkých zranených a mŕtvych nie je stále k dispozícii. Na základe čiastočných informácií sa vie, že medzi zranenými je niekoľko osôb z Nemecka, štyria Francúzi, dvaja Austrálčania a najmenej jeden človek z Nového Zélandu.

 

Príslušné úrady nezverejnili zatiaľ ani identitu trojice zabitých útočníkov. Britská verejnosť si obete sobotňajšieho teroristického útoku uctí minútou ticha v utorok o 11.00 h miestneho času (12.00 h SELČ), oznámil dnes premiérkin úrad na Downing Street č. 10.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies