PREMIÉRKA: Máme rovnaký cieľ - zlepšiť postavenie zdravotníkov

NETKY.SK • 3 Jún 2011, 08:16 • 2 min
PREMIÉRKA: Máme rovnaký cieľ - zlepšiť postavenie zdravotníkov

PREMIÉRKA: Máme rovnaký cieľ - zlepšiť postavenie zdravotníkov

slovakia

left justify in out

img

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová sa dnes na Úrade vlády SR stretla so zdravotnými sestrami, ktoré jej prezentovali svoje požiadavky na zlepšenie ich postavenia v systéme slovenského zdravotníctva. "Oboznámila som sa s požiadavkami, z ktorých niektoré sú dlhoročné a neriešené," konštatovala premiérka po stretnutí.
      Premiérka sestrám prezentovala niekoľko konkrétnych krokov v oblasti zdravotníctva: "upravíme normatívy kapacít ošetrovateľskej starostlivosti, novelizujeme zákon o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, začneme s kontrolami personálnych normatívov - bude uznesenie vlády s termínmi a postupom."
      Spoločné rokovanie sa týkalo aj požiadaviek minimálneho ohodnotenia a skrátenia odchodu sestier do dôchodku. V tejto súvislosti premiérka uviedla, že ponúkla sestrám možnosť rozhodnúť sa od určitého veku pracovať v nepretržitej prevádzke. Zdôraznila však, že otvorenie témy znižovania dôchodkového veku by bolo precedensom aj vzhľadom k tomu, že Slovensko je krajinou, ktorá má v rámci EÚ jeden z najnižších vekov odchodu do dôchodku. "Máme rovnaký cieľ - zlepšiť fungovanie zdravotníctva a zlepšiť postavenie zdravotníkov, a zdravotné sestry si to za svoju prácu obzvlášť zaslúžia," zhodnotila premiérka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies