Premiérka klame, keď hovorí, že na ÚV SR nie sú politickí nominanti

NETKY.SK • 29 Október 2010, 07:08 • 2 min
Premiérka klame, keď hovorí, že na ÚV SR nie sú politickí nominanti

Premiérka klame, keď hovorí, že na ÚV SR nie sú politickí nominanti

slovakia

left justify in out

Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) klamala, keď tvrdila, že na Úrade vlády (ÚV) SR nie sú obsadzované jednotlivé pozície politickými nominantmi. Tvrdí to poslanec Národnej rady SR za stranu Smer-SD a exriaditeľ Tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR Bratislav Ondruš.
"Verejne dostupné materiály, dostupné na internete, dokazujú, že tieto nominácie sa na Úrade vlády SR dejú a pravdepodobne sa aj budú diať. Dôkazom je, že tam získalo zamestnanie kompletne celé vedenie mládežníckeho združenia SDKÚ-DS Nová generácia," vyhlásil Ondruš na dnešnej tlačovej konferencii Smeru-SD.
Na úrade podľa neho pracuje ako vedúci Služobného úradu ÚV SR predseda združenia Martin Kubcel, ako riaditeľka kancelárie vedúceho  Služobného úradu ÚV SR jeho podpredsedníčka Ľubica Škorvaneková, ako riaditeľ Správy zariadenia ÚV SR zas podpredseda Martin Turčan. Na Osobnom úrade ÚV SR pracuje Lukáš Turčok, ďalší podpredseda združenia, a príkaznú zmluvu s ÚV SR má Pavol Turčina, ktorý je generálnym sekretárom združenia.
Podľa Ondruša súčasná vláda dáva do funkcií jasné stranícke nominácie, čo dokazujú aj niektorí pracovníci v rezorte práce, sociálnych vecí a rodiny. Ondruš tvrdí, že minister Jozef Mihál (SaS) vymenoval do niektorých pozícií ľudí, ktorí nespĺňajú potrebné kritériá a nemajú ani potrebnú prax.
Ondruš je zároveň presvedčený, že "klamstvo začalo byť pracovnou metódou predsedníčky vlády". "Klamala už pred voľbami, keď tvrdila, že vláda nebude privatizovať, zvyšovať dane a že opatrenia, ktoré bude jej vláda robiť, sa nebudú týkať radových občanov," vysvetlil.
Premiérka Radičová (SDKÚ-DS) svojím vyjadrením reagovala na otvorený list skupiny poslancov SaS zo zoskupenia Obyčajní ľudia (OĽ). Tí v ňom v stredu (27.10.) vyzvali vládne strany, aby zverejnili kompletné informácie o spôsobe preobsadzovania miest v štátnej správe s uvedením jednotlivých pozícií, mien, straníckej príslušnosti a spôsobu výberu kandidáta. Podľa poslanca Igora Matoviča (SaS/OĽ) by sa zverejňovanie pozícií netýkalo len verejnej správy, ale aj orgánov podnikov s majetkovou účasťou štátu.
Radičová nevidí problém so zverejnením spôsobu preobsadzovania miest v štátnej správe. Podľa nej by stačilo, keby sa poslanec SaS Igor Matovič obrátil s takouto požiadavkou na Koaličnú radu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies