Premiérka I.Radičová sa v Ľubľane stretne s najvyššími ústavnými činiteľmi

NETKY.SK • 18 Máj 2011, 11:37 • 2 min
Premiérka I.Radičová sa v Ľubľane stretne s najvyššími ústavnými činiteľmi

Premiérka I.Radičová sa v Ľubľane stretne s najvyššími ústavnými činiteľmi

slovakia

left justify in out

img

Hodnotenie vzájomnej spolupráce a námety na jej ďalší rozvoj predovšetkým v hospodárskej a obchodnej oblasti či aktuálne otázky európskej politiky budú hlavnými témami rokovania premiérky SR Ivety Radičovej s tromi najvyššími ústavnými činiteľmi Slovinska.
      Rokovania sa uskutočnia v pondelok 30. mája v hlavnom meste Ľubľana. Vláda SR na dnešnom rokovaní schválila návrh na uskutočnenie tejto oficiálnej návštevy, na ktorú Radičovú pozval jej slovinský partner Borut Pahor.
      Okrem neho sa stretne so slovinským prezidentom Danilom Türkom i s predsedom Štátneho zhromaždenia Pavlom Gantarom, prípadne s predsedom Štátnej rady Blažom Kavčičom.
      Slovinsko má dvojkomorový zákonodarný zbor. Štátne zhromaždenie tvorí 90 poslancov, ktorí sú volení na základe straníckej príslušnosti na štvorročné obdobie. Štátna rada je zložená zo 40 predstaviteľov sociálnych, hospodárskych, profesných a miestnych záujmov a má právo veta na zákony prijaté v Štátnom zhromaždení.
      Posledná oficiálna návšteva slovinského premiéra v Bratislave sa uskutočnila 20. apríla 2009.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies