Premiérka informovala o spojení eurovalu s hlasovaním o dôvere

NETKY.SK • 20 September 2011, 22:59 • 2 min
Premiérka informovala o spojení eurovalu s hlasovaním o dôvere

Premiérka informovala o spojení eurovalu s hlasovaním o dôvere - Politika Predsedníčka vlády Iveta Radičová (SDKÚ-DS) na zasadnutí v Častej-Papierničke minulý týždeň v pondelok (12. 9.

slovakia

left justify in out

img

Predsedníčka vlády Iveta Radičová (SDKÚ-DS) na zasadnutí v Častej-Papierničke minulý týždeň v pondelok (12.9.) informovala koaličných partnerov o svojom zámere spojiť hlasovanie o zmenách v eurovale s hlasovaním o dôvere vláde, a to v prípade, že SaS neprijme kompromisný návrh zvyšku koalície. Novinárom to dnes potvrdil minister financií a podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš.
Kompromisom malo byť, že po schválení zmien v eurovale by si každá ďalšia pôžička vyžadovala súhlas celej koalície vrátane SaS. "Takúto silnú ponuku SaS dostala a Richard Sulík ju spakruky odmietol. Po odmietnutí tejto ponuky Iveta Radičová informovala, že v tom prípade spojí hlasovanie s hlasovaním o dôvere vláde. Takáto je realita a fakty, ktoré si môžete overiť od všetkých, ktorí na tej koaličnej rade sedeli," zdôraznil Mikloš.
Miklošovu verziu potvrdil TASR aj ďalší zdroj z inej koaličnej strany, ktorý si neželal byť menovaný.
SaS to však vidí inak. "Spojenie hlasovaní bola len jedna z možných alternatív," reagovala pre TASR osobná tajomníčka Richarda Sulíka Tatiana Tóthová. Liberáli vnímajú spájanie týchto hlasovaní ako účelový útok na premiérku a otváranie dverí šéfovi Smeru-SD Robertovi Ficovi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies