Premiérka čelí kritike za video zo súkromného večierka! Stovky žien jej na sociálnych sieťach vyjadrujú podporu

NETKY.SK • 22 August 2022, 08:31 • 2 min
Premiérka čelí kritike za video zo súkromného večierka! Stovky žien jej na sociálnych sieťach vyjadrujú podporu

HELSINKI – Stovky fínskych žien s hashtagom #solidaritywithsanna (Solidarita so Sannou) zdieľajú na internete videá, na ktorých tancujú a zabávajú sa.

slovakia

left justify in out

Ide o podporu premiérke Sanne Marinovej, ktorá čelí kritike za video zo súkromného večierka, kde sa veselo zabáva a bujaro tancuje, píše denník The Guardian. Fínska premiérka odmietla podozrenia kritikov o užívaní drog na večierku a absolvovala už preto test, ktorý to má vyvrátiť. Obhajovala sa tým, že nerobila nič zlé, len „tancovala, spievala, objímala priateľov a pila alkohol“.

 


„Dúfam, že v roku 2022 je prijateľné, že aj tí, ktorí prijímajú rozhodnutia, tancujú, spievajú a chodia na párty,“ bránila sa 36-ročná Marinová. V reakcii na to stovky žien zverejnili svoje vlastné videá tanca a popíjania alkoholu.

 

      

V rozruchu okolo uniknutého videa nebolo rozhodujúcim faktorom pohlavie, povedala Anu Koivunenová, profesorka rodových štúdií na fínskej Univerzite v Turku (TY). Ako problém považuje skutočnosť, že uniklo z prostredia ľudí, ktorými sa premiérka obklopila.

 

      

Odborník na kybernetickú bezpečnosť Petteri Järvinen, ktorého v sobotu citovali noviny Iltalehti, poukázal na možnosť, že telefón alebo sociálne účty niekoho z okolia premiérky heklo Rusko.
 

Možno vás zaujme: Anne Hecheová po autonehode neprežije, uviedla to jej rodina



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies