Premiéri urovnali dlh, peniaze pôjdu na zahraničných Slovákov

NETKY.SK • 30 Máj 2019, 15:26 • 2 min
Premiéri urovnali dlh, peniaze pôjdu na zahraničných Slovákov

BRATISLAVA - Medzivládnu dohodu o urovnaní starého dlhu dnes podpísal premiér Peter Pellegrini so svoju srbskou kolegyňou Anou Brnabić.

slovakia

left justify in out

Premiér o tom informuje na svojom facebookovom profile. Podpisom dohody sa podľa Pellegriniho uzavrela posledná otvorená otázka vo vzájomných vzťahoch, ktorá pochádzala ešte z čias Československa a Juhoslávie.

 

"Suma viac ako šesť miliónov eur, ktoré Slovensko získa, pôjde na podporu Slovákov žijúcich v zahraničí," uvádza sa v statuse. Pellegriniho počas jeho jednodňovej návštevy prijal aj prezident Aleksandar Vučić.

 


Predsedovia vlád diskutovali aj o nových projektoch v oblasti obchodu, inovácií a regionálnej spolupráce. Skonštatoval, že slovensko-srbské vzťahy sú vynikajúce a ekonomické väzby sa zintenzívňujú. Pellegrini okrem toho potvrdil aj plnú podporu Slovenska pre srbské integračné snahy o vstup do EÚ.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies