Premiéri Srbska a Albánska po incidente na futbale odložili schôdzku

NETKY.SK • 20 Október 2014, 10:05 • 2 min
Premiéri Srbska a Albánska po incidente na futbale odložili schôdzku

BELEHRAD - Srbský premiér Aleksandar Vučič sa so svojím albánskym náprotivkom Edim Ramom v nedeľu dohodol na presunutí vzájomnej schôdzky pôvodne naplánovanej už na tento týždeň.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je široko medializovaný incident počas futbalového zápasu medzi oboma kedysi znepriatelenými krajinami. Rama mal Belehrad navštíviť v stredu ako prvý líder Albánska za posledných 68 rokov. Albánsky premiér napokon do srbskej metropoly vycestuje 10. novembra.

 

Incident sa stal minulý týždeň v utorok, keď diaľkovo ovládaný vrtuľník s vlajkou takzvaného Veľkého Albánska preletel ponad ihrisko a vyvolal bitku medzi futbalistami oboch krajín. Srbi z provokácie podozrievajú Ramovho brata Olsiho. Srbsko má s Albánskom dlhodobo napäté vzťahy najmä v súvislosti s Kosovom, ktoré v roku 2008 jednostranne vyhlásilo nezávislosť od Belehradu a väčšina jeho obyvateľov je albánskej národnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies