Premiéri krajín V4 vyjadrili solidaritu s Českou republikou

NETKY.SK • 26 Apríl 2021, 15:44 • 2 min
Premiéri krajín V4 vyjadrili solidaritu s Českou republikou

Predsedovia vlád krajín V4 sa počas dnešnej mimoriadnej videokonferencie venovali udalostiam, ktoré viedli k vyhosteniu ruských diplomatov. Na záver prijali spoločnú deklaráciu. Informuje o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

slovakia

left justify in out

V dokumente vyjadrili solidaritu s Českou republikou v reakcii na informácie o zapojení ruskej vojenskej rozviedky do výbuchu v muničnom sklade vo Vrběticiach z roku 2014. Toto počínanie odsúdili ako ďalší akt agresie Ruska a porušenie medzinárodného práva na európskom území s tým, že takéto aktivity nemôžu rozdeliť Európu.

 

Premiéri Vyšehradskej skupiny sú preto odhodlaní spolu s ďalšími členskými štátmi prijať opatrenia na posilnenie odolnosti celej Európskej únie.

 

NESMIEME DOVOLIŤ ROZDELENIE EURÓPY Spolu s premiérmi ostatných krajín Vyšehradskej štvorky sme dnes vyjadrili...

Uverejnil používateľ Eduard Heger - predseda vlády SR Pondelok 26. apríla 2021

 

"Spolu s premiérmi ostatných krajín Vyšehradskej štvorky sme dnes vyjadrili solidaritu Českej republike. Našou deklaráciou sme reagovali na informácie o zapojení ruskej vojenskej rozviedky do výbuchu v muničnom sklade vo Vrběticiach z roku 2014," informoval na sociálnej sieti predseda vlády Eduard Heger. 
 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies