Premiéri Indie a Pakistanu sa stretli v Rusku, na okraj summitu v meste Ufa

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 08:50 • 2 min
Premiéri Indie a Pakistanu sa stretli v Rusku, na okraj summitu v meste Ufa

ISLAMABAD - K ojedinelému stretnutiu premiérov Pakistanu a Indie, dvoch súperiacich krajín južnej Ázie, došlo dnes na okraji summitu BRICS - hospodárskeho zoskupenia piatich veľkých rozvíjajúcich sa ekonomík (Brazília, Ruska, Indie, Číny a Juhoafrickej republiky) - a Organizácie šanghajskej spolupráce v ruskom meste Ufa.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP na základe oznámenia pakistanskej strany. Spresnila, že premiér Naváz Šaríf sa stretol s indickým ministerským predsedom Naréndrom Módím v Kongresovej hale v Ufe, kde sa obaja zúčastňujú na tomto summite.

Pakistan uviedol, že spolu prediskutujú celý rad záležitostí.

 

Pakistan a India sa už dlho pokúšajú preklenúť vzájomné nezhody bez toho, aby dosiahli výrazný pokrok.

Už skôr tento týždeň došlo medzi oboma krajinami k prestrelke pri pakistanskom meste Siálkot. A vlani v lete India zrušila plánované rozhovory po tom, ako sa pakistanský veľvyslanec v Indii stretol s vodcami kašmírskych separatistov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies