Premiér vyzval poslancov, aby nepodporili lacné divadlo pri odvolávaní Sulíka

NETKY.SK • 8 Jún 2022, 16:36 • 2 min
Premiér vyzval poslancov, aby nepodporili lacné divadlo pri odvolávaní Sulíka

BRATISLAVA – Premiér Eduard Heger (OĽaNO) vyzval poslancov Národnej rady (NR) SR, ktorí rozmýšľajú, že by podporili návrh na odvolanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), aby nenabehli na toto „lacné divadlo“.

slovakia

left justify in out

Premiér to vníma ako snahu opozičného Smeru-SD o návrat k moci. „V tomto naša koaličná dohoda jasne hovorí, ako sa správať. Chcel by som vyzvať všetkých poslancov, ktorí ak rozmýšľajú nad tým, že by podporili toto odvolávanie, aby si uvedomili zodpovednosť za našu krajinu, aby nenabehli na toto lacné divadlo,“ povedal Heger po rokovaní vlády.

 

img

 

Poslanci Smeru-SD majú vo štvrtok (9. 6.) podať návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi hospodárstva. Dôvodom má byť blamáž s ruskou ropou a poškodenie záujmov obyvateľov Slovenska. Strana tiež kritizuje, že Sulík neriešil zvyšovanie cien. V súvislosti s neúčasťou SaS na koaličných radách premiér uviedol, že stále je snaha, aby padla vláda.

 

img

 

Vyzval najmä koaličných politikov, aby sa zdržali akýchkoľvek osobných útokov a nekládli si červené čiary. Pripomenul, že najsilnejší mandát tejto koalície je očistiť Slovensko od mafie. To sa podľa neho vďaka poctivým vyšetrovateľom, prokurátorom i sudcom darí. „Títo ľudia potrebujú mať naďalej rozviazané ruky a potrebujú čas. Preto je tu snaha, aby sa vláda rozpadla,“ dodal.

 

Možno vás zaujme: Budú predčasné parlamentné voľby? Smer-SD chce začať zbierať podpisy za referendum



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies