Premiér unikol pokusu o atentát

NETKY.SK • 1 September 2013, 12:11 • 2 min
Premiér unikol pokusu o atentát

SANÁ - Neznámi útočníci spustili v sobotu paľbu na kolónu vozidiel jemenského premiéra.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom jeden z jeho poradcov. Očividný pokus o atentát, ktorému však premiér Muhammad Salím Basindavá unikol, podčiarkol bezpečnostné hrozby v blízkovýchodnej krajine. Incident sa odohral vo večerných hodinách v hlavnom meste Saná, keď sa predseda vlády vracal domov z práce. Zranenia neutrpeli ani premiérovi ochrankári, ktorí si stihli všimnúť poznávaciu značku auta útočníkov. Po tých sa momentálne pátra.
K činu sa zatiaľ nik neprihlásil, Jemen je však domovom nebezpečnej al-Kájdy na Arabskom polostrove, ktorá už v minulosti útočila na štátnych predstaviteľov. Obnovenie stability v Jemene sa stalo aj prioritou medzinárodného spoločenstva, ktoré sa obáva, že al-Kájda by si v krajine mohla naďalej posilňovať svoje pozície a ohrozovať aj susedné blízkovýchodné krajiny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies