Premiér uistil ukrajinskú vicepremiérku, že podporujeme územnú celistvosť Ukrajiny

NETKY.SK • 4 December 2018, 12:43 • 2 min
Premiér uistil ukrajinskú vicepremiérku, že podporujeme územnú celistvosť Ukrajiny

ZÁHREB - Slovenská republika plne podporuje a rešpektuje územnú celistvosť Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Po stretnutí s ukrajinskou vicepremiérkou Ivannou Klympush Tsintadze to uviedol predseda vlády Peter Pellegrini. Stretnutie sa uskutočnilo v rámci summitu hláv štátov Stredoeurópskej iniciatívy, kde bola prerokúvaná aj práve napätá situácia v Azovskom mori.

 

"Hovorili sme o tom, že prioritou nášho predsedníctva v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) bude práve hľadanie mierového riešenia tohto konfliktu," povedal premiér s tým, že táto vec sa dotýka aj nás ako susednej krajiny.

 

Pellegrini tiež uviedol, že Slovensko je naďalej pripravené zabezpečovať dodávky plynu na Ukrajinu takzvaným reverzným tokom.

"V prípade, že by došlo k nejakým vážnym problémom, môže sa Ukrajina spoľahnúť na Slovensko," zdôraznil Pellegrini s tým že SPP je na takúto situáciu pripravená.

img

Spoločný rozhovor sa týkal aj ukrajinských pracovníkov na Slovensku. "Majú tu vytvorené štandardné podmienky. Platí zákon, ktorý bráni sociálnemu dumpingu,"reagoval opäť premiér.

 

V skratke to znamená, že aj pracovníci prichádzajúci z Ukrajiny majú u nás rovnaké pracovné aj platové podmienky, ako by mali Slováci pracujúci na rovnakých pozíciách. Premiér zároveň pochválil Ukrajinu za množstvo implementovaných reforiem s tým, že SR je pripravená susednej krajine pomáhať.

Na záver dodal, že vzťahy SR s Ukrajinou sú na dobrej úrovni.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies