Premiér Tsipras tvrdí, že sa Grécko tento rok postaví na vlastné nohy

NETKY.SK • 9 Január 2018, 06:00 • 2 min
Premiér Tsipras tvrdí, že sa Grécko tento rok postaví na vlastné nohy

ATÉNY - Grécky premiér Alexis Tsipras si je istý, že sa jeho silno zadlžená krajina tento rok postaví vo finančnej oblasti na vlastné nohy.

slovakia

left justify in out

"Je to míľnik na ceste z krízy," uviedol Tsipras v pondelok na zasadnutí vlády. Dodal, že v nasledujúcich mesiacoch sa však bude musieť urobiť ešte veľa práce.

 

Mal na mysli súbor opatrení ako privatizáciu, upravenie práva na štrajk a riešenie nedobytných úverov v bilanciách gréckych bánk. Príslušné návrhy by mal parlament schváliť v nasledujúcich týždňoch. "Všetko nasvedčuje tomu, že smerujeme k cieľu," povedal premiér. Nové opatrenia sa dotknú predovšetkým Tsiprasových voličov z jeho strany Syriza.

 

V budúcnosti sa napríklad štrajk bude môcť konať len v prípade, ak sa zaň vysloví väčšina odborárov v závode. Odbory už oznámili, že v deň, keď bude parlament rokovať o návrhoch zákonov, sa v Grécku bude štrajkovať.

 

Platnosť tretieho balíka pomoci medzinárodných veriteľov Grécku v hodnote 86 miliárd eur skončí v auguste tohto roku. Dovtedy musia Atény získať na finančných trhoch takú dôveru, aby si na nich dokázali priebežne požičiavať peniaze na financovanie rozpočtových výdavkov vlády.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies