Fico: SR urobí všetko pre výhodný nový model partnerstva EÚ a Británie

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 15:06 • 2 min
Fico: SR urobí všetko pre výhodný nový model partnerstva EÚ a Británie

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico dnes zaslal pozdravný telegram novej premiérke Spojeného kráľovstva Therese Mayovej.

slovakia

left justify in out

V blahoželaní zdôraznil úprimný a trvalý záujem Slovenskej republiky ďalej rozvíjať a upevňovať dobré a priateľské vzťahy Slovenska s Veľkou Britániou. Agentúru SITA o tom informoval veľvyslanec Slovenska v Spojenom kráľovstve Ľubomír Rehák.


Ako ďalej informoval, premiér z pozície slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie svoju britskú partnerku ubezpečil, že Slovensko urobí všetko preto, aby sa nám v novej situácii spoločne čo najskôr podarilo nájsť vzájomne výhodný nový model partnerstva medzi Európskou úniou a Spojeným kráľovstvom, nadväzujúci na doterajšie spoločné vzťahy.


Theresa Mayová sa v stredu večer stala novou premiérkou Spojeného kráľovstva. Stalo sa tak po tom, čo expremiér David Cameron rezignoval. Dôvodom jeho odstúpenia bol výsledok referenda o zotrvaní v Európskej únii. Cameron bol zástancom zotrvania, Briti si však 23. júna zvolili odchod.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies