Premiér SR Heger sa vyjadril o zásahu rezortu vnútra na NAKA

NETKY.SK • 10 Jún 2021, 17:06 • 2 min
Premiér SR Heger sa vyjadril o zásahu rezortu vnútra na NAKA

BRATISLAVA/VARŠAVA - Predseda vlády Eduard Heger aj pri dnešnom zásahu inšpekcie Ministerstva vnútra SR na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) zdôraznil nezávislosť orgánov činných v trestnom konaní.

slovakia

left justify in out

Povedal to počas zahraničnej cesty, na ktorej absolvoval stretnutie s poľským predsedom vlády Mateuszom Morawieckim a poľským prezidentom Andrzejom Dudom.

 

img


Heger považuje za dôležité, že polícia, prokuratúra a všetky ostatné zložky majú "rozviazané ruky". Dôležité podľa neho je, aby konali v súlade so svojimi kompetenciami a zákonom.

Do centrály NAKA dnes prišli pracovníci inšpekcie ministerstva vnútra a zaistili niekoľko živých vyšetrovacích spisov, ktoré vyšetruje špeciálny tím Očistec.

 

Na NAKA zasahuje inšpekcia ministerstva vnútra

 

Inšpekcia má vyšetrovať podľa informácií Denníka N podozrenia Slovenskej informačnej služby, podľa ktorých sa v prípadoch manipulovalo s výpoveďami.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona