Premiér Sobotka telefonoval s Rompuyom o obsadení postu predsedu EK

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 14:11 • 2 min
Premiér Sobotka telefonoval s Rompuyom o obsadení postu predsedu EK

PRAHA - Najmä o obsadení postu predsedu Európskej komisie hovoril dnes telefonicky český premiér Bohuslav Sobotka s predsedom Európskej rady Hermanom Van Rompuyom. Sobotka Rompuyovi povedal, že Česká republika je pripravená na tento post podporiť Jeana-Clauda Junckera.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií spravodajského servera Novinky.cz Sobotka telefonoval s Rompuyom približne 20 minút. "Premiér Sobotka predsedovi Európskej rady povedal, že okrem diskusie o personálnom obsadení sú pre Českú republiku dôležité predovšetkým priority, ktoré si budúca Európska komisia vytýči," povedal pre Novinky.cz hovorca vlády Martin Ayer. Okrem iného menoval stabilizáciu európskej ekonomiky a podporu hospodárskeho rastu.

 

Česká vláda podľa Ayera rešpektuje výsledky májových volieb do Európskeho parlamentu, preto "je v zásade pripravená podporiť kandidáta víťaznej frakcie EPP Jeana-Clauda Junckera s tým, že premiér Sobotka s ním bude chcieť ešte osobne diskutovať o prioritách pre novú Európsku komisiu".

 

Sobotka tiež ubezpečil Rompuya, že česká vláda podporuje rýchly priebeh procesu výberu šéfa EK. Zhodu by predstavitelia štátov mohli dosiahnuť už na budúci týždeň na rokovaní v Bruseli, uviedli Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies