Premiér Sobotka si vyskúšal situáciu invalidov na vozíku

NETKY.SK • 25 Apríl 2015, 07:50 • 2 min
Premiér Sobotka si vyskúšal situáciu invalidov na vozíku

PRAHA - Neobvyklý deň má za sebou český premiér Bohuslav Sobotka, ktorý piatok strávil dnešok na invalidnom vozíku, aby ako predseda Rady vlády pre zdravotne postihnutých sám spoznal veci, ktoré trápia hendikepovaných.

slovakia

left justify in out

Rady ako sa pohybovať na vozíku poskytol predsedovi vlády ČR Jiří Tráva z organizácie Prosaz, ktorá pomáha zdravotne postihnutým. "Mal som v živote šťastie do tej miery, že sedím na vozíku teraz po prvý raz. Keď si človek uvedomí, čo to všetko obnáša, tak to nie je jednoduchá vec. Nie je ale otázkou, či to ja zvládnem. Otázkou je, čo musíme urobiť pre ľudí, ktorí to musia zvládať každý deň " cituje internetový server Novinky.cz premiéra, ktorý bol na vozíku už od siedmej hodiny ráno.

 

Po rozhovore s vozíčkarmi premiér informoval, že chce z rozpočtu vyčleniť viac finančných prostriedkov na sociálne služby, aby sa tak riešil jeden z problémov postihnutých - nedostatok asistentov, ktorí im pomáhajú obstáť v bežnom živote.

 

Na tento rok je zabezpečených asi 7,75 miliardy Kč na dotácie na sociálne služby, v budúcom roku by malo prísť k navýšeniu tejto sumy na aspoň osem miliárd Kč, prezradil Sobotka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies