Premiér Sobotka predstavil poslancom členov svojho kabinetu

NETKY.SK • 4 Február 2014, 16:39 • 2 min
Premiér Sobotka predstavil poslancom členov svojho kabinetu

PRAHA - Poslanecká snemovňa Parlamentu ČR bude o dôvere vláde premiéra Bohuslava Sobotku rozhodovať 18. februára.

slovakia

left justify in out

Rozhodli o tom dnes poslanci pri schvaľovaní programu súčasnej schôdze, informoval server Novinky.cz.
     
Vzhľadom na fakt, že trojkoalícia Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD), hnutia ANO a Kresťanskej a demokratickej únie-Československej strany ľudovej (KDU-ČSL) disponuje v snemovni pohodlnou väčšinou 111 mandátov, malo by byť hlasovanie čistou formalitou.
     
Vláda musí podľa českej legislatívy požiadať poslancov o vyslovenie dôvery do 30 dní od svojho vymenovania. Sobotka však už skôr avizoval, že túto lehotu v plnom rozsahu nevyužije. Prezident ČR Miloš Zeman vymenoval členov nového kabinetu 29. januára.
     
Sobotka dnes na parlamentnej pôde predstavil zákonodarcom jednotlivých členov svojho kabinetu, v ktorom má osem kresiel jeho ČSSD, šesť ANO a tri KDU-ČSL.
     
"Dovoľte mi, aby som za všetkých jej členov vyjadril nádej v dobrú efektívnu spoluprácu medzi vládou a Poslaneckou snemovňou, medzi vládou a jednotlivými klubmi, zastúpenými v Poslaneckej snemovni v záujme občanov ČR," citovali Novinky.cz Sobotkove slová.
     
Ešte pred otvorením februárovej schôdze snemovne varoval predseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek tak ČSSD, ako aj hnutie ANO pred prípadnou podporou návrhu KSČM na zrušenie lustračného zákona. Takýto krok by ľudovci podľa jeho slov považovali za porušenie koaličnej zmluvy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies