Premiér: Sme pripravení upraviť prerozdeľovací koeficient pre malé obce

NETKY.SK • 4 Júl 2018, 06:00 • 2 min
Premiér: Sme pripravení upraviť prerozdeľovací koeficient pre malé obce

MEDZILABORCE – Vláda aj Ministerstvo financií SR sú pripravené upraviť prerozdeľovací koeficient tak, aby z toho profitovali aj menšie obce. Závisí to však od dohody Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS).

slovakia

left justify in out

Na výjazdovom rokovaní vlády v Medzilaborciach to pre novinárov povedal premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).

 

"Je pravda, že je táto otázka na stole už dlhšie. Pán minister financií a podpredseda vlády (Peter Kažimír, Smer-SD, pozn. TASR) o nej hovorí častejšie, pretože malé obce sú znevýhodnené v koeficiente a na obyvateľa dostávajú inú sumu ako obce väčšie. A tu by možno bolo treba vyzvať kolegov zo Združenia miest a obcí Slovenska, aby boli solidárnejší a umožnili zmeniť koeficient financovania jednotlivých obcí tak, aby aj tieto malé obce dostali na obyvateľa o niečo viac peňazí," priblížil premiér.

 

Podľa jeho ďalších slov by to predstavovalo možno presun rádovo v miliónoch eur, ale pri obrovskom množstve peňazí by to pre veľké mestá a obce nemuselo znamenať skoro nič, alebo len veľmi malý úbytok. Malé obce by však podľa neho mali z toho veľký prínos. "Ale tu musí dôjsť k dohode na úrovni ZMOS-u," doplnil Pellegrini s tým, že potom sú na úpravu koeficientu pripravení.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona