Premiér skráti svoj program v Bruseli a vráti sa skôr na Slovensko

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 13:10 • 2 min
Premiér skráti svoj program v Bruseli a vráti sa skôr na Slovensko

BRUSEL/BRATISLAVA - Premiér Robert Fico skráti svoj dnešný program v Bruseli a vráti sa na Slovensko o niekoľko hodín skôr. Potvrdila to jeho hovorkyňa Beatrice Szabóová.

slovakia

left justify in out

Dôvody premiér nechcel konkretizovať, bližšie sa k nim má vyjadriť až na tlačovej konferencii po pracovnom obede Európskej rady s Tureckom, na ktorom bude aj turecký premiér Ahmet Davutoglu.

 

Nasledovné pracovné zasadnutie rady tak Fico neabsolvuje. Na ňom sa lídri EÚ zamerajú na diskusie o uplatňovaní Schengenského kódexu, ktorý stanovuje pravidlá správy vonkajších hraníc schengenskej zóny, a na detaily humanitárnej pomoci pre utečencov, ktorí uviazli na území Grécka.

 

Dnešný mimoriadny summit EÚ a Turecka v Bruseli má za cieľ finalizovať dohodu o masovom návrate migrantov z krajín EÚ do Turecka a potvrdiť uzavretie balkánskej migračnej trasy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona