Premiér Šáhid v prípade berlínskeho útoku odmieta pochybenie tuniských úradov

NETKY.SK • 14 Február 2017, 13:42 • 2 min
Premiér Šáhid v prípade berlínskeho útoku odmieta pochybenie tuniských úradov

BERLÍN - Tuniský premiér Júsuf Šáhid kategoricky odmieta, že by jeho krajina niesla akúkoľvek spoluzodpovednosť za decembrový útok na vianočné trhy v Berlíne. Vyjadril sa tak v rozhovore pre nemecký denník Bild krátko pred dnešnou návštevou nemeckej metropoly.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Útočník Anis Amri, ktorý vrazil 19. decembra kamiónom do areálu vianočných trhov berlínskej časti Charlottenburg a zabil 12 ľudí, bol občanom Tuniska a v Nemecku mal podanú žiadosť o azyl. Nemecké imigračné úrady ešte pred útokom Amriho žiadosť zamietli, nemohli ho však vrátiť nazad do vlasti pre chýbajúce doklady zo strany Tuniska.

 

img

 

Anis Amri

 

"Jedno si treba ujasniť: Tuniské úrady nespravili žiadnu chybu," povedal Šáhid pre Bild pred cestou do Nemecka. V čase, keď Amri odchádzal z Tuniska, sa u neho podľa premiéra nejavili žiadne známky radikalizmu.

 

Premiéra Šáhida prijme v Berlíne nemecká kancelárka Angela Merkelová. Vyjadril sa, že by si prial osobne navštíviť miesto decembrového útoku. Terorizmus sa podľa neho dotýka aj tuniských "sŕdc", pretože táto krajina tiež zažila podobné útoky.

 

Agentúra DPA napísala, že Merkelová počas stretnutia so Šáhidom nastolí aj otázku deportácie neúspešných žiadateľov o azyl nazad do Tuniska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies