Premiér sa tento týždeň zúčastní na summite EÚ

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 12:12 • 2 min
Premiér sa tento týždeň zúčastní na summite EÚ

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico sa vo štvrtok a v piatok (26.-27.6.) zúčastní v Bruseli na zasadnutí Európskej rady.

slovakia

left justify in out

Návrh účasti slovenskej delegácie dnes schválila vláda SR.
      

Vo štvrtok sa uskutoční výjazdové rokovanie a pracovná večera európskych lídrov v belgickom meste Ypres pri príležitosti 100. výročia začiatku prvej svetovej vojny. Počas nej sa bude diskutovať o strategických prioritách EÚ na ďalších päť rokov. 
      

Summit EÚ bude pokračovať na druhý deň v Bruseli. Jednou z tém bude rast, konkurencieschopnosť a zamestnanosť, v rámci ktorej sú zahrnuté otázky týkajúce sa aj klímy a energetiky. Európski premiéri a prezidenti zhodnotia pokrok v otvorených otázkach pripravovaného nového rámca pre klímu a energetiku po roku 2020 s cieľom prijať o ňom finálne rozhodnutie najneskôr v októbri 2014. 
      

Po prvý raz tiež prediskutujú Európsku stratégiu energetickej bezpečnosti, ktorú Európska komisia prijala v súlade so závermi marcového summitu EÚ. Jeho cieľom je adresovať výzvy v oblasti energetickej bezpečnosti a znižovania závislosti únie od dodávok energie. Dôležitým prvkom diskusie budú aj otázky bezpečnosti a tranzitu dodávok energie. EÚ by mala prijať okamžité opatrenia na európskej aj regionálnej úrovni na zaistenie bezpečnosti dodávok.
      

K ďalším témam by mala patriť aktuálna situácia na Ukrajine, správa EK k udeleniu kandidátskeho štatútu Albánsku a vstup Litvy do eurozóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona