Premiér: Rozvod medzi Britániou a EÚ musí skončiť víťazstvom Únie

NETKY.SK • 29 Apríl 2017, 13:53 • 2 min
Premiér: Rozvod medzi Britániou a EÚ musí skončiť víťazstvom Únie

BRATISLAVA - Rozvod medzi Veľkou Britániou a Európskou úniou (EÚ) musí skončiť víťazstvom Únie.

slovakia

left justify in out

Ak by si totiž Británia vyrokovala lepšie podmienky ako Únia, bola by to politická prehra. V dnešnej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to povedal predseda vlády Robert Fico (Smer-SD).

 

"Tento rozvod medzi Britániou a Úniou musí skončiť víťazstvom Únie. Akonáhle by Veľká Británia vyrokovala lepšie podmienky, tak by to bol veľmi zlý príklad pre ľudí, ktorí chcú z Únie odísť. Preto verím, že vyrokujeme také podmienky, ktoré budú pre nás lepšie ako pre Britániu. Inak to bude absolútna politická prehra," uviedol Fico.

 

Zopakoval, že je dohoda 27 členských štátov EÚ na spoločnom postupe v rokovaní s Veľkou Britániou. "Pretože ak by sme rokovali individuálne, bilaterálne, mohla by si niektorá krajina vyrokovať lepšie pozície, čo nemôžeme akceptovať," vysvetlil.

 

Zdôraznil, že je dôležité, aby naši občania, ktorí už sú vo Veľkej Británii, neboli poškodení odchodom Británie z Únie a aby mali rovnaké práva ako britskí občania.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies