Premiér Robert Fico zostáva vo funkcii: Odvolávali ho šesť hodín

NETKY.SK • 23 September 2016, 15:25 • 2 min
Premiér Robert Fico zostáva vo funkcii: Odvolávali ho šesť hodín

BRATISLAVA – Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) zostáva vo funkcii i naďalej. Po takmer šiestich hodinách odvolávania v Národnej rade Slovenskej republiky mu poslanci nevyslovili nedôveru.

slovakia

left justify in out

Pokus opozičných strán bol neúspešný. Za odvolanie predsedu vlády hlasovalo 36 poslancov. Ficovo zotrvanie vo funkcii podporilo 78 zákonodarcov. Vyslovenie nedôvery premiérovi navrhovala skupina opozičných poslancov zo SaS a OĽaNO-NOVA. Andrej Danko odvolávanie v júli presunul na september.

 

Opozícia navrhovala Ficovi vysloviť nedôveru, pretože obhajoval v parlamente ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). "Minister vnútra počas svojho pôsobenia podporuje boj proti daňovým podvodom, vznikla Daňová kobra, ktorá tomuto štátu zachránila takmer 90 miliónov eur na nevyplatených vratkách DPH. Ministerstvo vnútra a ministerstvo financií sa pričinili v posledných rokoch o to, aby sa na Slovensku účinnejšie bojovalo s daňovými podvodmi, prijali sa nové opatrenia a nová legislatíva, čo viedlo k zvýšeniu výberu DPH o viac ako 2,5 miliardy eur," zdôraznil Fico v júni v Národnej rade SR.

 

Pred hlasovaním sa s kolegami v parlamente rozlúčil Daniel Lipšic, ktorý sa k 30. septembru vzdáva svojho mandátu. Zaželal krajine veľa úspechov a ospravedlnil sa všetkým, ktorých sa v minulosti mohli jeho slová dotknúť.
Pred poslancami je ešte posledný bod deviatej schôdze NR SR v tomto období, ktorým je odvolávanie ministra Roberta Kaliňáka z funkcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies