PREMIÉR: Robert Fico formálne odovzdal vedenie exekutívy Ivete Radičovej

NETKY.SK • 9 Júl 2010, 07:41 • 2 min
PREMIÉR: Robert Fico formálne odovzdal vedenie exekutívy Ivete Radičovej

PREMIÉR: Robert Fico formálne odovzdal vedenie exekutívy Ivete Radičovej

slovakia

left justify in out

img

Aktuálne už bývalý predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) vo štvrtok na Úrade vlády SR formálne odovzdal vedenie exekutívy do rúk novovymenovanej premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS). "Odovzdal mi kľúče, aby som mala prístup do úradu, aj keď tu nikto nebude," priblížila nová šéfka kabinetu. Odchádzajúci premiér a nová predsedníčka vlády si po jej príchode do budovy úradu vlády pripili pohárom sektu.
Podľa slov premiérky ju Robert Fico večernom stretnutí informoval o rôznych problémoch a zákutiach, ktoré sa na úrade vlády vyskytujú. "Vymenili sme si aj údaje o tom, ako budeme v budúcnosti komunikovať," uviedla Radičová. Ocenila pritom, v akom stave jej expremiér odovzdal kanceláriu predsedu vlády SR. "Bola uprataná, vyčistená a voňavá," podotkla.
V neskorších hodinách sa podľa vlastných slov zaoberala programom piatkového zasadnutia vlády, ktoré sa uskutoční po vymenovaní ministrov prezidentom SR. "Na prvom stretnutí budeme prijímať rozhodnutia v súvislosti s povodňami," konštatovala s tým, že poverila nastupujúceho ministra vnútra Daniela Lipšica, aby pripravil potrebný materiál.
Ako ďalej uviedla, príjemne ju prekvapil prístup zamestnancov úradu vlády. "Je dôležité, aby tí ktorí sú vysokí profesionáli, zostali na svojich miestach," konštatovala. Dodala však, že sa chce v rámci tejto inštitúcie obklopiť ľuďmi, ktorým môže dôverovať. "Úrad vlády by mal byť viac centrom myslenia a analýzy strategických plánov, ako výroby nejakých administratívnych materiálov," uzavrela Radičová svojou predstavou o fungovaní tejto inštitúcie.
Prezident Ivan Gašparovič vo štvrtok prijal demisiu kabinetu Roberta Fica (Smer-SD) a do funkcie novej premiérky vymenoval Ivetu Radičovú (SDKÚ-DS). Spolu s Ficom opúšťa exekutívu 12 ministrov reprezentovaných stranami Smer-SD, ĽS-HZDS a SNS. Ministrov nového kabinetu vymenuje hlava štátu do funkcií dnes o 9. hodine.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies