Premiér Robert Fico bude v Paríži rokovať s prezidentom Françoisom Hollandom

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 09:01 • 2 min
Premiér Robert Fico bude v Paríži rokovať s prezidentom Françoisom Hollandom

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico odcestoval na pracovnú návštevu Paríža, kde sa stretne s francúzskym prezidentom Françoisom Hollandom.

slovakia

left justify in out

Na spoločnom pracovnom obede budú obaja predstavitelia diskutovať o prioritách nadchádzajúceho predsedníctva Slovenska v Rade EÚ, ktoré sa začína 1. júla, ale aj o blížiacom sa referende vo Veľkej Británii. Hovoriť tiež budú o aktuálnych otázkach EÚ a eurozóny.

 

Fico minulý týždeň o týchto témach rokoval v Berlíne so spolkovou kancelárkou Angelou Merkelovou. Tá nepochybuje, že Slovensko zvládne agendu, ktorá je pred krajinou v súvislosti s predsedníctvom v Rade EÚ. Ako povedala po stretnutí s premiérom Robertom Ficom v Berlíne, Slovensko je dobrý partner a bude aj dobrý predseda v EÚ.

 

O predsedníctve v EÚ Fico minulý týždeň hovoril aj s ruským prezidentom Vladimírom Putinom. Podľa informácie, ktorú Fico zverejnil na facebookovom profile, išlo o dlhý rozhovor o nadchádzajúcom predsedníctve SR v Rade EÚ. Slovenská vláda bude počas predsedníctva vplývať aj na charakter vzťahov medzi EÚ a Ruskou federáciou, dodal Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona