Premiér R. Fico sa zúčastní v Prahe na summite Vyšehradskej štvorky

NETKY.SK • 13 Jún 2012, 09:16 • 2 min
Premiér R. Fico sa zúčastní v Prahe na summite Vyšehradskej štvorky

Premiér R. Fico sa zúčastní v Prahe na summite Vyšehradskej štvorky - Politika Na záver ročného predsedníctva Českej republiky vo Vyšehradskej štvorke sa v Prahe v piatok 22.

slovakia

left justify in out

img

Na záver ročného predsedníctva Českej republiky vo Vyšehradskej štvorke sa v Prahe v piatok 22. júna uskutoční summit premiérov V4. Pozvanie českého predsedu vlády Petra Nečasa prijal aj šéf slovenskej exekutívy Robert Fico. Účasť delegácie SR dnes schválila vláda.
      Česká strana počas prvého plenárneho rokovania predloží výročnú správu o plnení svojho programu predsedníctva. Následne priority svojho programu "V4 za integráciu a súdržnosť" predstaví Poľsko. To bude od 1. júla stáť rok na čele zoskupenia. Premiéri sa budú zaoberať aj energetikou a prípravou na nadchádzajúci summit Európskej únie, ktorý sa uskutoční 28. až 29. júna. K prediskutovaným témam by mali prijať spoločné vyhlásenie.
      Na druhé plenárne zasadnutie sú pozvaní aj predsedovia vlád Estónska, Litvy a Lotyšska. Hlavnou témou tohto rozšíreného zasadnutia V4 bude problematika vnútorného trhu únie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies