Premiér Fico rokoval s vedením Enelu o dostavbe Mochoviec

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 16:14 • 2 min
Premiér Fico rokoval s vedením Enelu o dostavbe Mochoviec

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) potvrdil, že sa dnes zúčastnil na rokovaní s vedením spoločnosti Enel, majoritným vlastníkom Slovenských elektrární (SE).

slovakia

left justify in out

"Dnešné stretnutie bolo vyslovene pracovné, na úrovni predsedu vlády SR, ministra hospodárstva a štátneho tajomníka ministerstva hospodárstva SR, ako aj ďalších ľudí s vedením spoločnosti Enel, kde sme hovorili len o dostavbe tretieho a štvrtého bloku v Mochovciach (EMO)," spresnil Fico.

 

Keďže v Mochovciach ide, ako premiér uviedol, o jednu z najväčších investícií v stredoeurópskom regióne a štát ako menšinový akcionár je súčasťou Slovenských elektrární, je prirodzené, že na pravidelných stretnutiach s vedením Enelu sa rokuje o priebehu stavebných prác, ako aj o pripravenosti a dodržiavaní časového harmonogramu dostavby jadrových blokov.

 

Premiér opäť zdôraznil, že dostavba tretieho a štvrtého bloku atómovej elektrárne v Mochovciach je pre vládu SR veľkou prioritou. "Slovensko však v Slovenských elektrárňach neťahá za dlhší koniec povrazu, pretože boli privatizované a 66 % akcií Slovenských elektrární má pod kontrolou talianska spoločnosť Enel, ktorá nesie aj plnú zodpovednosť za dostavbu tretieho a štvrtého bloku," doplnil.

 

Slovenské elektrárne, a. s., je najväčšia energetická spoločnosť na Slovensku, ktorá vyrába približne 82 % elektriny vyrobenej v SR. Akcionármi spoločnosti sú talianska energetická spoločnosť Enel so 66 % a Ministerstvo hospodárstva SR s 34 %. SE vlani dodali 20.215 GWh elektriny, z toho 92 % sa vyrobilo bez produkcie emisií oxidu uhličitého.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies