Premiér R. Fico na zjazd Jednotného Ruska nepôjde

NETKY.SK • 26 Máj 2012, 07:58 • 2 min
Premiér R. Fico na zjazd Jednotného Ruska nepôjde

Premiér R. Fico na zjazd Jednotného Ruska nepôjde - Politika Premiér a šéf Smeru-SD Robert Fico sa nezúčastní dnešného zjazdu ruskej vládnej strany Jednotné Rusko.

slovakia

left justify in out

img

Premiér a šéf Smeru-SD Robert Fico sa nezúčastní dnešného zjazdu ruskej vládnej strany Jednotné Rusko. Fico tak urobil naposledy, keď ako predseda opozičnej strany a podpredseda Národnej rady SR v septembri 2011 išiel do Moskvy, čo mu neskôr vytkol aj súčasný šéf Socialistov a demokratov (S&D) v Európskom parlamente Hannes Swoboda. "Predseda vlády podporuje vyváženosť zahraničnopolitických aktivít Slovenska. Zámerom je rozvíjať všestranné a vzájomne prospešné kontakty s rôznymi zahraničnými partnermi Slovenska," komentoval stručne kontakty Fica a Jednotného Ruska tlačový odbor Úradu vlády. Súčasný premiér mal podľa web stránky Jednotného Ruska v septembri hovoriť o spolupráci a bilaterálnych vzťahoch Slovenska s Kremľom. Ich rozvoj podľa neho závisí aj od zavedenia bezvízového režimu. Európa nemôže byť plnohodnotná bez Ruska a Rusko silným bez Európy, cituje Fica web. Podľa neho mal tiež šéf sociálnych demokratov zaželať strane úspech v decembrových parlamentných voľbách. V nich Jednotnému Rusku podľa oficiálnych výsledkov odovzdalo svoj hlas necelých 50 percent voličov, čo však spochybnili viacerí pozorovatelia a vyvolalo vlnu masových protestov v krajine. V poradí 13. zjazd Jednotného Ruska by dnes mal okrem iného rozhodnúť aj o novom predsedovi strany. Tento post od roku 2008 zastával súčasný prezident Vladimir Putin. Ten sa rozhodol straníckej funkcie vzdať a odporúčal Jednotnému Rusku zvoliť za lídra strany premiéra Dmitrija Medvedeva, ktorý sa v utorok (22.5.) stal symbolicky jej členom. Zjazdu strany by sa mal zúčastniť novozvolený srbský prezident Tomislav Nikolič.
Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona