Premiér prišiel do Moldavy nad Bodvou: Zastal si policajtov!

NETKY.SK • 1 Február 2014, 12:10 • 2 min
Premiér prišiel do Moldavy nad Bodvou: Zastal si policajtov!

MOLDAVA NAD BODVOU - Povzbudiť policajtov v ich práci bolo podľa premiéra Roberta Fica cieľom jeho dnešnej návštevy na obvodnom policajnom oddelení v Moldave nad Bodvou (okr. Košice okolie).

slovakia

left justify in out

"Odmietam, aby sa na Slovensku vytvárala atmosféra, že ak policajt použije prostriedky, ktoré mu umožňuje zákon, že to je v rozpore s ľudskými právami, to potom tí policajti sú nám na nič. Preto chcem, aby policajti na Slovensku vedeli, že vláda Slovenskej republiky za nimi jednoducho stojí," uviedol predseda vlády pre novinárov.

Polícia je podľa premiéra na to, aby pomáhala a chránila, ale tam, kde je to nevyhnutné, použila aj silu v rámci pravidiel stanovených zákonom. Dodal, že neprišiel hodnotiť intenzitu policajného zásahu v rómskej osade v Moldave nad Bodvou z júna minulého roku, ktorá vyvolala kritiku niektorých mimovládnych organizácií i ombudsmanky Jany Dubovcovej.

Návšteva policajného oddelenia podľa Fica nebola vopred plánovaná, keďže však bol služobne na návšteve regiónu, nedalo mu, aby sem nakrátko nezavítal. "Niektoré vyhlásenia, veľakrát aj nezodpovedné, ktoré boli urobené proti polícii, povzbudzujú rôzne živly a neprispôsobivých. Mojou úlohou, a urobil som to s veľkou radosťou, bolo povzbudiť policajtov," povedal. Ide pritom podľa neho o podporu polície na celom území SR. Oblasť Moldavy nad Bodvou označil za veľmi ťažký región s tým, že v pôsobnosti obvodného policajného oddelenia je zhruba 4500 neprispôsobivých ľudí, čo je prakticky jedna štvrtina obyvateľov.

Premiér spolu s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom hovorili aj s košickým krajským policajným riaditeľom Jurajom Bukušom. Témou boli aj opatrenia na výmenu policajnej techniky, nákup áut a počítačov, či oblečenia.

V súvislosti s vyjadreniami obmbudsmanky týkajúcimi sa aj policajného zásahu v Moldave nad Bodovou premiér zopakoval, že Dubovcová veci politizuje. Za racionálnu označil myšlienku predsedu NR SR Pavla Pašku o možnom presune sídla ombudsmanky z Bratislavy do Košíc. "Ak si myslí pani Dubovcová, že vyrieši problém tým, že bude robiť v Bratislave tlačové konferencie a bude v podstate iba neustále útočiť na rôzne inštitúcie, tak je na veľkom omyle," povedal Fico.

Minister Kaliňák pred novinármi obhajoval minuloročný zásah kukláčov v miestnej rómskej osade Budulovská ako oprávnený. Aj vďaka tejto akcii boli podľa neho získané informácie k 15 trestným činom. Ocenil prácu policajtov v Moldave nad Bodvou s tým, že napriek zložitým podmienkam je tu pomerne vysoká miera objasnenosti trestných činov.
   




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies