Premiér pri príležitosti SNP hovoril o odvážnych Slovákoch i jadre EÚ

NETKY.SK • 27 August 2017, 07:32 • 2 min
Premiér pri príležitosti SNP hovoril o odvážnych Slovákoch i jadre EÚ

UHROVEC - V prípade osláv Slovenského národného povstania (SNP) by sme mali urobiť odklon od formalít a viac hovoriť o obsahu SNP. Počas trenčianskych krajských osláv SNP pri mohyle na Jankovom vŕšku to povedal premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

„Musíme hovoriť o tom, na čo mali muži a ženy v roku 1944 odvahu. Neviem si predstaviť, ako by sa ľudia na Slovensku dnes postavili k podobnej výzve. Tak ako prijali rozhodnutie v roku 1944, aj nás čakajú vážne výzvy. Tak ako sme vstúpili do Európskej únie v roku 2004, musíme teraz rozmýšľať, či sme schopní urobiť ten desaťročný skok do jadra. Nebude ľahké takéto rozhodnutie, ale verím, že naša doterajšia účasť v európskych štruktúrach bola mimoriadne prospešná pre našu krajinu. Dám do toho celú moju politickú váhu, aby nám tento vlak neušiel,“ zdôraznil premiér.

 

To, že na Slovensku sa žije už desaťročia v mieri, berú ľudia podľa neho akosi samozrejme. Ľudia si už nepamätajú na závory na hraniciach, mnohí mladí ľudia si už nepamätajú, že bola nejaká slovenská koruna, dodal.

„Je málo len prísť na podujatie tohto typu. My významne podporujeme múzeum holokaustu v Seredi. Chodievam pravidelne na rôzne podujatia, ktoré sa týkajú vypálených obcí. Bolo by dobré, keby viac školy, ale je to aj otázka rodičov, brali deti na takéto miesta, aby vedeli, že sa bavíme o vážnych veciach. Ak si človek prejde to, čo sa udialo napríklad v Kališti, no tak vtedy pochopí, že dnes ak niekto hajluje a niekto používa hákový kríž, tak to je blázon, to nemôže byť normálny človek,“ doplnil predseda vlády.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies