Premiér predstavil riešenia pre gastrosektor

NETKY.SK • 21 December 2021, 06:09 • 2 min
Premiér predstavil riešenia pre gastrosektor

BRATISLAVA - Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) pripomenul, že v súčasnosti je na Slovensku zložitá pandemická situácia a pri prehodnocovaní opatrení musia myslieť najmä na situáciu v nemocniciach.

slovakia

left justify in out

Politik rokoval v pondelok na Úrade vlády SR so zástupcami gastrosektora a cestovného ruchu o aktuálnej situácii a možných opatreniach. Zástupcovia segmentu HORECA predostreli požiadavky, ktoré majú zlepšiť ich nepriaznivú situáciu, informoval Úrad vlády SR. Podnikatelia žiadajú najmä okamžité otvorenie prevádzok.

 

 

"V tejto chvíli je kľúčové vyriešiť otázku kompenzácií a čerpanie schém pomoci pre podnikateľov v gastrosektore a turizme. Hovorili sme aj o možnostiach opätovného prechodu na COVID automat. Tu je potrebné zdôrazniť, že musíme počkať na dáta týkajúce sa variantu omikron, ktorý môže automat ovplyvniť," uviedol.

 

Prečítajte si tiež: Premiér má za sebou 3. dávku vakcíny a vyzýva k očkovaniu!

 

Predseda vlády zároveň zvolal na stredu 22. decembra pracovné stretnutie medzi zástupcami gastrosektora a cestovného ruchu a rezortov zdravotníctva, hospodárstva, financií, dopravy a práce. Spolu s príslušnými ministrami chce riešiť zostávajúce otvorené otázky týkajúce sa tohto segmentu podnikania, ktorý najviac doplatil na epidémiu. 

 

img

 

Možno vás zaujme: Boris Kollár: Som za otvorenie gastroprevádzok, Sulíka podporím




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies