Premiér po porážke vládnucej strany v komunálnych voľbách podal demisiu

NETKY.SK • 29 November 2014, 14:41 • 2 min
Premiér po porážke vládnucej strany v komunálnych voľbách podal demisiu

TCHAJ-PEJ - Taiwanský premiér Ťiang I-chua dnes na rýchlo zvolanej tlačovej konferencii oznámil, že podáva demisiu, ktorou vyvodzuje dôsledky z porážky vládnucej strany Kuomintang v komunálnych voľbách.

slovakia

left justify in out

Oznámila to taiwanská agentúra CNA.
      

Predseda vlády ďalej povedal, že prezident Ma Jing-ťiou jeho žiadosti vyhovel. Očakáva sa, že meno Ťiangovho nástupcu bude známe v krátkom čase.
      

Kuomintang prišiel v dnešných voľbách starostov a poslancov miestnych parlamentov o dve svoje bašty - metropolu Tchaj-pej a tretie najväčšie mesto Tchaj-čung. Celkovo utrpel porážku v deviatich okresoch a mestách majúcich štatút okresov, kde ho porazili kandidáti Demokratickej pokrokovej strany (DPP).
      

Boj o post starostu Tchaj-peja bol považovaný za skúšku dôvery v politiku taiwanského prezidenta ústretovú voči Číne. Očakáva sa, že debakel Kuomintangu vyvinie tlak na taiwanského prezidenta, aby odstúpil z postu šéfa strany. Jej hovorca však dnes oznámil, že hlava štátu o tom neuvažuje.
     

Po voľbách v roku 2010 Kuomintang vládol v 15 z 22 miest a okresov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona