Premiér Orbán si nečakane išiel pozrieť výstavbu zábran na hraniciach

NETKY.SK • 8 September 2015, 08:12 • 2 min
Premiér Orbán si nečakane išiel pozrieť výstavbu zábran na hraniciach

BUDAPEŠŤ - Maďarský premiér Viktor Orbán spolu s ministrom zodpovedným za riadenie úradu vlády Jánosom Lázárom dnes večer neplánovane pricestovali do juhomaďarskej obce Mórahalom, kde si prezreli priebeh výstavby zábran na maďarsko-srbských hraniciach, uviedla verejnoprávna televízna stanica M1.

slovakia

left justify in out

Informáciu potvrdila aj tlačová kancelária úradu predsedu vlády. Premiér a minister sa stretli s vojakmi stavajúcimi zábrany proti migrantom i s policajtmi.

 

Maďarský minister obrany Csaba Hende dnes odstúpil po zasadnutí rady národnej bezpečnosti, na ktorom diskutovali o obrovskom príleve utečencov a migrantov do krajiny. Podľa internetového vydania denníka Népszabadság je možné z vládnej komunikácie vyvodiť záver, že napriek deklaráciám o termínoch budovania zábran proti migrantom na maďarsko-srbských hraniciach práce zďaleka nepostupovali dobrým tempom.

 

Opozičná Maďarská socialistická strana (MSZP) v súvislosti s odstúpením Hendeho vyhlásila, že jeho odchod je potvrdením toho, že politika vlády v otázke migrácie skrachovala.

 

Ultrapravicová strana Jobbik vyjadrila obavy z toho, že dochádza k vládnej kríze v terajšom kritickom období, keď sú maďarské hranice "pod historickým tlakom". Očakáva odpoveď na otázku, aký je skutočný dôvod Hendeho odchodu. O vládnej kríze podľa Jobbiku svedčí aj skutočnosť, že v kabinete nie je spoločný postoj v otázke ochrany hraníc.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach) svi

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona