Premiér Orbán podpísal petíciu proti utečeneckým kvótam EÚ

NETKY.SK • 7 November 2015, 14:23 • 2 min
Premiér Orbán podpísal petíciu proti utečeneckým kvótam EÚ

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán dnes v obci Felcsút vo Fejérskej župe podpísal petíciu, ktorú proti prerozdeľovaniu utečencov v Európskej únii iniciovala v stredu jeho strana Fidesz, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Premiér povedal, že je neprijateľné, aby o tom, s kým majú Maďari žiť, rozhodovali mimo Maďarska. "Krstín máme síce menej než pohrebov, ani tak ale nepotrebujeme, aby nám sem presídľovali iných," dodal Orbán, ktorý svoje detstvo trávil vo Felcsúte a dnes tam prišiel osláviť 60. výročie miestnej škôlky.

 

Fidesz odmieta systém povinného prerozdeľovania utečencov v rámci Európskej únie a považuje ho za nezmyselný, inicioval preto petíciu. "Kvóty EÚ týkajúce sa povinného presídľovania ilegálnych migrantov sú nezmyselné, zvyšujú teroristickú hrozbu a kriminalitu, protirečia medzinárodným dohodám a neriešia túto inváziu modernej doby," povedal v stredu predseda parlamentnej frakcie tejto vládnucej strany Lajos Kósa.

 

Maďarský parlament prijal v utorok uznesenie odmietajúce plán Európskej komisie na zavedenie systému kvót, na základe ktorého by sa mali prerozdeľovať migranti medzi jednotlivé členské štáty. Dokument umožňuje vláde začať právne kroky voči EÚ s cieľom zabrániť, aby bolo Maďarsko súčasťou tohto programu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona