PREMIÉR: Opozícia má právo kritizovať, no musí zároveň ponúknuť alternatívy

NETKY.SK • 31 August 2012, 06:54 • 2 min
PREMIÉR: Opozícia má právo kritizovať, no musí zároveň ponúknuť alternatívy

PREMIÉR Opozícia má právo kritizovať, no musí zároveň ponúknuť alternatívy - Politika Premiér Robert Fico žiada od opozície a sociálnych partnerov, ktorí kritizujú konsolidačné opatrenia vlády, aby ponúkli alternatívy. Fico tak reaguje okrem iného aj na d

slovakia

left justify in out

imgPremiér Robert Fico žiada od opozície a sociálnych partnerov, ktorí kritizujú konsolidačné opatrenia vlády, aby ponúkli alternatívy. Fico tak reaguje okrem iného aj na dnešné vyhlásenia predstaviteľov opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS). Tí tvrdia, že pripravované a schválené novely súčasnej vlády zhoršia podnikateľské prostredie a obmedzia tvorbu pracovných miest.
      "Pri každej jednej kritike, ktorá príde zo strany opozície, a pri každej jednej požiadavke na zvýšenie platov sa budem pýtať, aká je alternatíva," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave Fico. Ako dodal, opozícia má právo kritizovať, ale len za podmienky, že predloží alternatívu krokom, ktoré podniká vláda SR.
      Podľa premiéra opozícia a sociálni partneri navyše súhlasili s tým, že na Slovensku je potrebné "urobiť poriadok" vo verejných financiách. Opozícia tak urobila na stretnutí s vládou SR a sociálni partneri na zasadnutí Rady solidarity a rozvoja. "Potvrdili, že súhlasia s politikou, ktorá bude viesť ku zníženiu deficitu v roku 2012 na úroveň 4,6 % a v roku 2013 pod 3 %," konštatoval Fico.
      Na margo kritiky zo strany predstaviteľov SaS premiér podotkol, že sa zmenila ich rétorika. Namiesto pôvodných výčitiek vláde, že opatrenia znížia zamestnanosť na Slovensku, už opoziční poslanci tvrdia, že nedôjde len ku vytváraniu nových pracovných miest.
      Opozičným partnerom takisto vyčítal, že svoju kritiku nikdy nepodložili alternatívnymi opatreniami. "Jednoducho nevedia, nemajú na to žiadnu alternatívu, nemajú na to žiadnu ponuku," vyhlásil dnes Fico.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies