Premiér oficiálne navštívi Prahu, stretne sa s P. Nečasom aj V. Klausom

NETKY.SK • 20 Apríl 2012, 06:52 • 2 min
Premiér oficiálne navštívi Prahu, stretne sa s P. Nečasom aj V. Klausom

Premiér oficiálne navštívi Prahu, stretne sa s P. Nečasom aj V.

slovakia

left justify in out

img

Predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD) dnes čaká prvá zahraničná cesta. Tá bude tradične smerovať do metropoly Českej republiky, kde sa Fico stretne s predsedom vlády ČR Petrom Nečasom (ODS) a českou hlavou štátu Václavom Klausom.
      Premiéri začnú rokovanie na pravé poludnie vo forme obeda podávaného Nečasom. Popoludní sa Fico presunie na Pražský hrad, kde ho privíta Klaus.
      Medzi témami rozhovorov s predstaviteľmi ČR budú možnosti posilnenia vzájomnej spolupráce medzi oboma krajinami v rôznych oblastiach s dôrazom na ekonomickú problematiku, energetickú bezpečnosť a ďalší rozvoj tejto spolupráce vo všetkých oblastiach elektroenergetických projektov.
      Hovoriť sa bude aj o aktuálnych otázkach európskej agendy, najmä o Zmluve o zriadení ESM, Zmluve o stabilite, koordinácii a riadení v Hospodárskej a menovej únii a spolupráci ČR a SR v rámci regionálneho zoskupenia V4.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona