Premiér odmieta, žeby padla výzva na jeho ospravedlnenie sa novinárom

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 19:13 • 2 min
Premiér odmieta, žeby padla výzva na jeho ospravedlnenie sa novinárom

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) odmietol tvrdenia, žeby na piatkovom stretnutí v Bratislave s predstaviteľmi zahraničných organizácií odznela výzva na jeho ospravedlnenie sa novinárom.

slovakia

left justify in out

Reagoval tak medializované informácie, podľa ktorých ho na ospravedlnenie sa za výroky z minulosti na adresu novinárov vyzval generálny tajomník medzinárodnej mimovládnej organizácie Reportéri bez hraníc (RSF) Christophe Deloire.

 

Rokovanie sa podľa tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR týkalo informácií o krokoch príslušných orgánov s cieľom objasniť dvojnásobnú vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. "Zároveň predseda vlády SR požiadal novinárske organizácie o akúkoľvek pomoc pri spoločnom úsilí vypátrať páchateľov," uviedol tlačový odbor s tým, že premiér pritom ocenil konštruktívny dialóg.

 

Deloire podľa agentúry AP odsúdil "hroznú atmosféru, ktorú voči novinárom" vytvárajú lídri vlád v Maďarsku, Poľsku, Českej republike a na Slovensku. V tejto súvislosti šéf RSF skonštatoval, že "predsa len si myslíme, že by ste mali vyjadriť ľútosť a ospravedlniť sa za urážky voči novinárom pri viacerých príležitostiach." Zároveň vyhlásil, že Ficovou povinnosťou je "zaistiť, aby justičný systém mohol usvedčiť (Kuciakových) vrahov, a jeho povinnosťou je aj chrániť novinárov, ktorí vyšetrujú daňové podvody a korupciu".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies