Premiér odcestoval na pracovnú návštevu Turecka

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 08:05 • 2 min
Premiér odcestoval na pracovnú návštevu Turecka

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico dnes odcestoval na pracovnú návštevu Istanbulu spolu s predstaviteľmi 16 slovenských technologických firiem.

slovakia

left justify in out

Podľa Tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR premiér v rámci návštevy otvorí na Univerzite Bilgi Slovensko–turecké permanentné fórum pre vedu, inovácie a obchod.

 

Počas otvorenia fóra rektor Univerzity Bilgi Remzi Sanver a rektor Slovenskej technickej univerzity Rober Redhammer podpíšu Protokol o spolupráci na odštartovanie vzájomného partnerstva oboch univerzít, ktorý pomôže k vzájomným návštevám lektorov, študentov a zabezpečí realizovanie projektov, workshopov a konferencií.

 

"Ide o unikátny projekt, prvý svojho druhu v metropole Istanbul," informoval tlačový odbor. Spolupráca univerzít má vytvoriť priestor pre inovačné myšlienky prezentované slovenskými aj tureckými vedcami a tvorcami najmodernejších technológií. Jednou z ambícii je pomôcť vychovávať novú generáciu medzinárodne uznávaných inovátorov.

 

Premiér počas návštevy Istanbulu otvorí aj šieste Inovačné a technologické podnikateľské fórum Slovensko - Turecko na pôde Rady pre zahraničné ekonomické vzťahy. Slovenské firmy, ktoré predsedu vlády na ceste sprevádzajú, predstavia tureckým partnerom svoje technológie. Dnes vo večerných hodinách sa premiér vráti späť do vlasti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies