Premiér Nového Zélandu ťahal čašníčku za vrkoč, musel sa ospravedlniť

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 07:38 • 2 min
Premiér Nového Zélandu ťahal čašníčku za vrkoč, musel sa ospravedlniť

WELLINGTON - Novozélandský premiér John Key sa ospravedlnil čašníčke, ktorá sa sťažovala, že ju na jej pracovisku v kaviarni v meste Auckland pri niekoľkých svojich návštevách opakovane ťahal za vrkoč. Napísala dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie premiérovej hovorkyne.

slovakia

left justify in out

Čašníčka incidenty opísala v anonymnom príspevku na webovej stránke Daily Blog, pričom uviedla, že predseda vlády sa správal ako nejaký malý tyran na školskom dvore. "Správal sa ako nejaký malý tyran, ktorý ťahá dievčatá za vlasy, aby na seba upútal pozornosť a vychutnal si pocit moci, ktorú nad nimi má," napísala vo svojom blogu nemenovaná čašníčka.

 

Premiérova hovorkyňa uviedla, že k uvedeným incidentom dochádzalo v kaviarni, ktorú ministerský predseda pravidelne navštevoval v sprievode svojej manželky Bronagh. "Obaja majú s miestnym personálom dobré vzťahy. Robil to len zo žartu. Rozhodne nemal v úmysle spôsobiť, aby sa cítila nepríjemne, a už sa jej ospravedlnil," povedala hovorkyňa.

 

Podľa čašníčky začalo k incidentom dochádzať, keď počas kampane pred voľbami v roku 2014 začal Key do kaviarne chodievať častejšie. Vo svojom príspevku uviedla niekoľko dátumov, kedy ju premiér poťahal za vlasy, pričom dodala, že to v nej vyvolávalo pocity bezmocnosti a utrpenia.

K poslednému incidentu údajne došlo 26. marca, keď čašníčka údajne premiérovi pri jeho odchode z kaviarne pohrozila, že ak neprestane, čoskoro ho udrie.

 

Key sa neskôr do podniku vrátil aj s dvoma fľašami vína s etiketami označenými "JK 2012 Pinot Noire pána premiéra" a čašníčke sa ospravedlnil. "Toto je pre vás, prepáčte, nejako mi to nedošlo," povedal údajne na svoju obhajobu novozélandský premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies