Premiér Netanjahu prisľúbil vyšetrenie smrti palestínskeho ministra

NETKY.SK • 11 December 2014, 08:06 • 2 min
Premiér Netanjahu prisľúbil vyšetrenie smrti palestínskeho ministra

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu požiadal dnes v osobnom posolstve palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása, aby sa angažoval za zmiernenie vášní, ktoré vyvolala dnes smrť palestínskeho ministra Ziáda Abúa Ajna (55) a súčasne prisľúbil vyšetrenie okolností, ktoré k nej viedli.

slovakia

left justify in out

Minister zomrel krátko po tom, ako sa zúčastnil na dnešnom proteste v Predjordánsku. Izraelskí vojaci použili voči účastníkom demonštrácie slzotvorný plyn. Svedkovia tiež údajne uviedli, že ministra bez kresla zbil izraelský vojak. 
      

Predstaviteľ palestínskeho zdravotníctva oznámil, že bude vykonaná pitva, ktorá určí príčinu politikovej smrti. Predseda izraelskej vlády požiadal o doručenie posolstva niekdajšieho splnomocnenca pre rokovania s Palestínčanmi Jicchaka Molha, informoval jeho úrad.
      

Mahmúd Abbás zvolal v súvislosti s úmrtím ministra, ktorý sa venoval problematike osadníkov, mimoriadne rokovanie palestínskych lídrov do Ramalláhu. Na stretnutí by sa malo rozhodnúť o prípadných odvetných opatreniach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies