Premiér Netanjahu prijal Obamove mierové návrhy

NETKY.SK • 3 August 2011, 09:12 • 2 min
Premiér Netanjahu prijal Obamove mierové návrhy

Premiér Netanjahu prijal Obamove mierové návrhy - Politika Izraelský premiér Benjamin Netanjahu prijal rámcový návrh amerického prezidenta Baracka Obamu na riešenie izraelsko-palestínskeho konfliktu s cieľom obnoviť mierové rozhovory a predísť septembrové

slovakia

left justify in out

img

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu prijal rámcový návrh amerického prezidenta Baracka Obamu na riešenie izraelsko-palestínskeho konfliktu s cieľom obnoviť mierové rozhovory a predísť septembrovému hlasovaniu Valného zhromaždenia OSN o palestínskej žiadosti o uznaní palestínskeho štátu. Agentúre DPA to dnes povedal vysokopostavený zdroj izraelskej vlády.
      Obama v máji vyhlásil, že hranice Izraela a Palestíny by mali vychádzať zo stavu spred šesťdňovej vojny z roku 1967 s tým, že oba štáty si po vzájomnej dohode vymenia územia.
      Izrael po šesťdňovej vojne obsadil Predjordánsko a pásmo Gazy. Netanjahu po Obamovom prejave vyhlásil, že Izrael v hraniciach z roku 1967 sa nedá ubrániť.
      Nemenovaný predstaviteľ povedal, že Izrael je v rámci úsilia o obnovenie mierových rokovaní ochotný prijať aj návrhy, ktoré obsahujú "náročné prvky" - za predpokladu, že Palestínčania odstúpia od zámeru na jednostranné vyhlásenie nezávislosti. Izrael je však "skeptický" v otázke návratu Palestínčanov k rokovaniam.
      "Izrael je pripravený okamžite obnoviť mierové rozhovory, ale zdá sa, že Palestínčania si z nejakých dôvodov zvolili cestu cez Valné zhromaždenie OSN, čo by rokovania len skomplikovalo," povedal izraelský predstaviteľ.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona