Premiér nechce, aby sa v Európe bojovalo, minister vnútra pripomenul veľký počet vojenských hrobov na Slovensku

NETKY.SK • 11 November 2020, 21:41 • 2 min
Premiér nechce, aby sa v Európe bojovalo, minister vnútra pripomenul veľký počet vojenských hrobov na Slovensku

11. november je dňom, keď si spomíname na ukončenie 1. svetovej vojny. Minister vnútra Roman Mikulec poukázal na dôležitý fakt.

slovakia

left justify in out

Pred 102 rokmi sa oficiálne skončili boje 1: svetovej vojny. Pri tej príležitosti minister vnútra Roman Mikulec spomenul všetkých tých, ktorí počas bojov umreli a položili život za slobodu a mier. „Tento deň odvtedy patrí vojnovým veteránom. Ich hrdinstvo a obetavosť nám otvorili dvere k pokojnejších a lepším zajtrajškom,“ napísal na sociálnej sieti s tým, že na ich hrdinstvo nesmieme zabudnúť.

 

 

Šéf rezortu vnútra tiež poukázal na zaujímavý fakt spojený so Slovenskom. „Vedeli ste, že podľa evidencie ministerstva vnútra sa u nás nachádza viac ako 24-tisíc vojnových hrobov z prvej svetovej vojny, v ktorých je pochovaných viac ako 66-tisíc obetí?“ 

 

Nominant vládnej strany OĽaNO pripomenul, že najväčším takýmto cintorínom je v okrese Stropkov. Na mieste zvanom Veľkrop je pochovaných viac než 8000 vojakov.

 

 

Premiér Igor Matovič sa vyjadril pri tejto príležitosti, že si želá, aby aj v Európe vládol mier a chce, aby sme sa na vojakov nepozerali počas ostrého nasadenia v bojoch. Mnoho pacifistov sa k jeho želaniu pripája a verí, že všade vo svete nebudú pred mierovými možnosťami riešenia sporov prevládať vojenské konflikty, ktoré sú často podporované aj tlakmi zbrojárenskej lobby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies