PREMIÉR: Nebudeme odkladať trvalý euroval, bude schválený do konca júna

NETKY.SK • 14 Jún 2012, 12:06 • 2 min
PREMIÉR: Nebudeme odkladať trvalý euroval, bude schválený do konca júna

PREMIÉR Nebudeme odkladať trvalý euroval, bude schválený do konca júna - Politika S výnimkou SaS, ktorá má dlhodobo odmietavý postoj k tejto otázke, ostatné parlamentné politické subjekty vyjadrili jasný záujem ratifikovať trvalý euroval na Slovensku do 3

slovakia

left justify in out

img

S výnimkou SaS, ktorá má dlhodobo odmietavý postoj k tejto otázke, ostatné parlamentné politické subjekty vyjadrili jasný záujem ratifikovať trvalý euroval na Slovensku do 30. júna tohto roka. Po dnešnom rokovaní s predsedami opozičných strán to vyhlásil premiér Robert Fico (Smer-SD).
      "Nebudeme odkladať hlasovanie o ratifikácii až po júni, chceme to zrealizovať ešte na tejto schôdzi Národnej rady (NR) SR," avizoval šéf exekutívy. Najbližšie zasadnutie parlamentu sa začína 19. júla a predseda snemovne Pavol Paška (Smer-SD) by mal viesť ďalšie rokovania s predstaviteľmi parlamentných strán o vhodnom načasovaní rokovania a hlasovania o medzinárodnej zmluve o zriadení Európskeho mechanizmu pre stabilitu (EMS).
      "Nemáme záujem čakať niekde v kúte, či niekto niečo urobí alebo neurobí. Sme samostatná a suverénna krajina a pokiaľ je možné dať dohromady viac politických strán, ktoré zabezpečia ratifikáciu EMS, my to vítame," konštatoval premiér v súvislosti s pôvodnou snahou opozície o odklad ratifikácie eurovalu.
      Aktuálna situácia v Európe je podľa Fica vážna a jeho vláda s nervozitou sleduje objavujúce sa úvahy o možnej dvojrýchlostnej Európskej únii (EÚ), ktorá by sa mohla rozdeliť na zónu perspektívy a ostatné krajiny. "Je jednoznačný názor všetkých politických subjektov na Slovensku, či sú opozičné alebo vládny Smer-SD, že SR sa má v týchto komplikovaných časoch správať tak, aby bola vždy vnímaná ako spoľahlivý a dôveryhodný partner, s ktorým sa v zóne perspektívy dá rátať, ak by takáto alternatíva vznikla," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies