Premiér navrhuje za nového šéfa SIS Jána Valka

NETKY.SK • 27 Apríl 2012, 09:15 • 2 min
Premiér navrhuje za nového šéfa SIS Jána Valka

Premiér navrhuje za nového šéfa SIS Jána Valka - Politika Novým šéfom Slovenskej informačnej služby (SIS) by mal byť Ján Valko. Návrh na jeho vymenovanie predložil na dnešné rokovanie vlády premiér Robert Fico a kabinet s tým súhlasil.

slovakia

left justify in out

img

Novým šéfom Slovenskej informačnej služby (SIS) by mal byť Ján Valko. Návrh na jeho vymenovanie predložil na dnešné rokovanie vlády premiér Robert Fico a kabinet s tým súhlasil.
      Konečné slovo bude mať prezident SR Ivan Gašparovič. Ten by mal odvolať aj súčasného riaditeľa Karola Mitríka.
      Valko je bývalým šéfom štátnej Jadrovej a vyraďovacej spoločnosti (JAVYS). Pôvodne sa s ním počítalo na post ministra hospodárstva, Fico však 30. marca zverejnil, že v súvislosti s týmto menom uvažuje o inej funkcii, ktorá si vyžaduje "mimoriadnu dôveru" predsedu vlády.
      Premiér pred niekoľkými týždňami požiadal súčasné vedenie SIS o vykonanie bezpečnostnej previerky kandidáta na jej nového riaditeľa. "Až potom, ako bude previerka realizovaná a bude v poriadku, môže ísť návrh do vlády SR a potom pánovi prezidentovi. Asi by nebolo správne, keby nový riaditeľ sám sebe robil bezpečnostnú previerku, čo sa stávalo pre určité procedurálne prekážky," uviedol 16. apríla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies