Premiér: Napriek miernemu poklesu pacientov v nemocniciach sa opatrenia nezmenia

NETKY.SK • 19 December 2021, 15:17 • 2 min
Premiér: Napriek miernemu poklesu pacientov v nemocniciach sa opatrenia nezmenia

BRATISLAVA - Premiér Eduard Heger dnes povedal v relácii TA3 V politike, že napriek zlepšenej situácii sa do 9. januára 2022 nič nezmení. Dôvodom je, že naplnenosť nemocníc je stále vysoká. Prezradil, či sa chystá nahradiť súčasného lídra hnutia OĽaNO.

slovakia

left justify in out

„Som rád, že nám počty pacientov klesli, ale stále máme naplnenosť nemocníc vysokú a zdravotníci si isto nestihli oddýchnuť. Ani minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský nechce aspoň do 9. januára meniť pravidlá, tak ako sme sa pôvodne dohodli," uviedol Heger. Reagoval tým na návrh ministra hospodárstva Richarda Sulíka, aby krajina pri poklese pacientov v nemocniciach opäť prešla na COVID automat a otvorili sa prevádzky.

 

img

 

Podľa Hegera je problémom aj to, že sa stále nevie, ako budú variant omikron znášať nezaočkovaní. „Uvidíme, v akom stave budú nemocnice po 9. januári 2022, potom sa budeme zaoberať otázkou, či uvoľníme alebo sprísnime opatrenia. Každý občan počas Vianoc rozhodne, ako to bude u nás vyzerať," upozornil.

 

Zopakoval, že je skôr za povinné očkovanie ľudí starších ako 60 rokov. Nevylúčil však ani povinné očkovanie podľa profesie.

„Ak sa tak dohodneme, prečo nie, nemám s tým problém. Dáva to zmysel, na mne to padať nebude," uistil Heger. Finančné odmeňovanie seniorov však už podľa neho žiadne ďalšie nebude. Jedinou cestou potom podľa jeho slov zostane už len povinné očkovanie.

 

img

 

Povedal, že odmenu 350 eur dostanú zdravotníci aj pedagógovia. Koalícia v súčasnosti podľa Hegerových slov postupuje v reformách ďalej. Verí, že do marca budúceho roka ich parlament schváli. „Súdnu mapu máme celkom vyladenú. Stavebný zákon je zložitá odborná téma," skonštatoval premiér.

 

Členovia vlády cez sociálne siete vysielajú rôzne signály a Hegerovi sa to nepáči. „Ako premiér voči takejto komunikácii pritvrdzujem," uviedol. Nemá ambíciu vymeniť Igora Matoviča na jeho poste, ani sa neuvažuje o žiadnej personálnej zmene na pozícii predsedu.

 

Prečítajte si: Richard Sulík: Je čas vrátiť sa ku COVID automatu a otvoriť prevádzky

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies