Premiér na konferencí Globsec: Viac peňazí na armádu nedáme

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 11:58 • 2 min
Premiér na konferencí Globsec: Viac peňazí na armádu nedáme

BRATISLAVA - Slovensko v najbližších rokoch nedá viac peňazí na armádu, vyhlásil predseda vlády Robert Fico na bezpečnostnej konferencii GLOBSEC, ktorá sa koná v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Pre Fica je financovanie armády nielen otázkou matematickou, ale aj etickou. "My sme za posledné dva roky urobili neuveriteľné konsolidačné opatrenia, dostali sme deficit pod tri percentá, máme jeden z najnižších dlhov v rámci EÚ a eurozóny. Neviem si predstaviť, že by na Slovensku v najbližších rokoch bol priestor na zvyšovanie rozpočtu pre armádu," vyhlásil premiér. Fico je odhodlaný povedať to aj generálnemu tajomníkovi NATO Anders Fogh Rasmussenovi, ktorý dnes na konferencii tiež vystúpi.

 

Krajiny NATO sa zaviazali, že budú na armádu vydávať minimálne dve percentá HDP. Obranné výdavky Slovenska sa pohybujú na úrovni prilbižne jedného percenta HDP. Šéf NATO počas svojej aprílovej návštevy Prahy kritizoval Českú republiku práve pre to, že do svojej obrany investuje málo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies